Menu
A+ A A-

Αντιπροσωπεία του νομού Χαργκίτα Ρουμανίας επισκέφθηκε την Π.Ε Ημαθίας

Αντιπροσωπεία του νομού Χαργκίτα Ρουμανίας, με επικεφαλής τον πρόεδρο του νομαρχιακού συμβουλίου κ.Ξάμπα, τον αντιδήμαρχο της Οντορχέιου Σεκουέσκ κ.  Άρπαντ, τον νομαρχιακό σύμβουλο κ.Μπάλαζ και τον συνεργάτη του νομάρχη κ. Φέρενγκ, επισκέφθηκε, κατόπιν επίσημης πρόσκλησης του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας  κ.Καλαϊτζίδη την περιφερειακή μας ενότητα, το τριήμερο 24-26 Μαρτίου.

Οι προσκεκλημένοι  περιηγήθηκαν στις αρχαιότητες και τα αξιοθέατα της Ημαθίας, καθώς και σε επιχειρήσεις του τόπου μας, ενώ ο  κ. Ξάμπα συμμετείχε στις εκδηλώσεις εορτασμού της 25ης Μαρτίου στη Βέροια. Σε ευχαριστήρια επιστολή του προς τον κ. αντιπεριφερειάρχη, ο πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου της Χαργκίτα επισημαίνει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Αξιότιμε κύριε Αντιπεριφερειάρχη Κ. Καλαϊτζίδη

Αρχικά θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την υποδοχή της Αντιπροσωπείας του Νομού Χαργκίτα στην Π.Ε  Ημαθίας. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μας  η συμμετοχή μας στις επετειακές εκδηλώσεις της Εθνικής σας Εορτής της 25ης Μαρτίου, που διοργάνωσε η Περιφερειακή σας Ενότητα. Επίσης θέλω να σας ευχαριστήσω για το άνοιγμά σας στην συνεργασία με τη δική μας περιοχή καθώς και να σας συγχαρώ για το έργο που επιτελείτε  στην  Περιφέρειά σας. Είναι πολύ σημαντική  για μας, η  ευκαιρία που μας δόθηκε  να γνωρίσουμε την κουλτούρα, την οικονομία καθώς και τα τουριστικά θέρετρα της περιοχής με την οποία επιθυμούμε να συνεργαστούμε μελλοντικά, ώστε να τεθούν υγιείς βάσεις συνεργασίας σε δράσεις  κοινού ενδιαφέροντος. Αποτελεί για μας ιδιαίτερη τιμή η χρονική στιγμή που επιλέξατε να επισκεφθούμε την περιοχή σας και να συμμετάσχουμε δίπλα σας, στις λαμπρές αυτές πολιτιστικές  και εθνικές εκδηλώσεις».

Στα πλαίσια της συνεργασίας της Π.Ε Ημαθίας και του νομού Χαργκίτας ο κ. Ξάμπα   προσεκάλεσε τον κ. Καλαϊτζίδη να επισκεφθεί εκ νέου  την περιοχή του.

Read more...

Δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Κώστα Καλαϊτζίδη για την λειτουργία των Νοσοκομείων της Ημαθίας

Τον καθορισμό για την ενίσχυση και τον εξοπλισμό των Νοσοκομειακών Ιδρυμάτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας , τον έχει αποκλειστικά ως αρμοδιότητα το Υπουργείο Υγείας.

Ως διοίκηση της ΠΚΜ έχουμε αποστείλει πέντε (5) επιστολές στον κ. Υπουργό προκειμένου να μας καθορίσει τις προτεραιότητες του.

Οι επιστολές δεν έχουν ακόμη απαντηθεί.

Είναι αδιανόητο να εμπλέκεται η λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με κομματικές αντιπαραθέσεις.

Αν κάποιοι αναζητούν ευθύνες για τις παραλείψεις της διοίκηση τους, ας απευθυνθούν  στις κομματικές ηγεσίες που τους διόρισαν.

Η διοίκηση της ΠΚΜ έχει αποδεδειγμένα δείξει το ενδιαφέρον της για τις Νοσοκομειακές μονάδες της Ημαθίας, τόσο της Νάουσας, όσο και της Βέροιας, όπου μέσα από τα επιχειρησιακά της προγράμματα υλοποιείται η νέα πτέρυγα του.

Κώστας Καλαϊτζίδης

Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας

 

 

Read more...

Eθιμοτυπική επίσκεψη του νέου διοικητού της ΙΜΠ Υποστρατήγου Βύνιου Χρήστου στον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κ. Κώστα Καλαϊτζίδη πραγματοποίησε ο νέος διοικητής της ΙΜΠ «Σμύρνη» Υποστράτηγος κ. Βύνιος Γεώργιος, συνοδευόμενος από τον υποδιοικητή του,Ταξίαρχο κ. Κορδούλη Παναγιώτη.

Ο κ. αντιπεριφερειάρχης διαβεβαίωσε τον Στρατηγό ότι θα συνεχιστεί η άψογη  και πολύπλευρη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Π.Ε Ημαθίας και της 1ης Μεραρχίας Πεζικού, με επίκεντρο τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας.

«Είναι τιμή να υποδέχομαι στο γραφείο μου τον Στρατηγό Βυνιό, ο οποίος είναι γνώριμος της Βέροιας, αφού έχει υπηρετήσει στο παρελθόν, ως ανώτερος αξιωματικός, στην περιοχή μας. Εύχομαι στον ίδιο και όλα τα στελέχη της ΙΜΠ υγεία και δύναμη. Η ΙΜΠ «Σμύρνη» αποτελεί ισχυρό αποτρεπτικό παράγοντα κάθε εξωτερικής επιβουλής της πατρίδας μας, αλλά και  υποβοηθά σημαντικά το έργο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής μας Ενότητας» δήλωσε μετά την επίσκεψη ο κ. Καλαϊτζίδης.

Read more...

Συνάντηση εργασίας του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη με την Έφορο Αρχαιοτήτων Ημαθίας Αγγελική Κοτταρίδη

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 1ης Μαρτίου στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Κώστα Καλαϊτζίδη, με την συμμετοχή της Εφόρου Αρχαιοτήτων Ημαθίας κας. Αγγελική Κοτταρίδη και της περιφερειακής συμβούλου κας. Νίκης Καρατζιούλα.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την   συνέχιση των έργων της Εφορείας Αρχαιοτήτων στην περιφερειακή μας ενότητα, καθώς και την ένταξη νέων , μέσω διαφόρων χρηματοδοτικών προγραμμάτων.

Ο κ. αντιπεριφερειάρχης δώρισε στην κα. Κοτταρίδη αντίγραφο της  Μακεδονικής Ασπίδας και του Δόρατος. Σε σχετική του δήλωση αναφέρει τα εξής:

 

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την  Αγγελική Κοτταρίδη για την σημαντική της προσφορά στην ανάδειξη των αρχαιοτήτων και των βυζαντινών μνημείων της Ημαθίας. Η γόνιμη συνεργασία μας θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος μας, που είναι  η τουριστική αναβάθμιση της Περιφερειακής μας Ενότητας, με βασικό πυλώνα τις Αιγές, την Σχολή του Αριστοτέλη, την Μίεζα, την Βυζαντινή Βέροια και τόσα άλλα εξαιρετικά σημεία ιστορικού και εθνικού ενδιαφέροντος που διαθέτει ο τόπος μας».

Read more...

Την Πέμπτη 2 Μαρτίου ξεκινά στην Π.Ε Ημαθίας η διανομή της επισιτιστικής βοήθειας, μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ

Την Πέμπτη 2 και Παρασκευή 3 Μαρτίου η Κοινωνική Σύμπραξη της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, με επικεφαλής εταίρο την Π.Ε Ημαθίας, πρόκειται να πραγματοποιήσει διανομή, Κρέατος(Χοιρινού-Βόειου), Φρούτων και Ειδών Παντοπωλείου στους ωφελούμενους του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους ΤΕΒΑ ».

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος είναι 3.864 άτομα και μαζί με τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, 8.516 σε όλη την Ημαθία.

Σημεία διανομής σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας.

1)Για το Δήμο Βέροιας στο ΕΑΚ Βέροιας Αρχή Αριστοτέλους Μακροχώρι – Βέροιας.

Πέμπτη 2-03-2017 και ώρες 10:00π.μ. έως 17:00μ.μ.

Παρασκευή 3-03-2017 και ώρες 09:00π.μ. έως 17:00μ.μ.

2) Για το Δήμο Αλεξάνδρειας

Στις Εγκαταστάσεις της Venus Growers 28ο χλμ Βέροιας-Θεσσαλονίκης.

Πέμπτη 2-03-2017 και ώρες 10 :00π.μ. έως 15:00μ.μ.

Παρασκευή 3-03-2017 και ώρες 09:00π.μ. έως 15:00μ.μ.

3) Για το Δήμο Νάουσας στο Συνεταιρισμό ‘ΜΙΕΖΑΣ’ 11Ο χλμ Βέροιας-Νάουσας είσοδος Β2.

Πέμπτη 2-03-2017 και ώρες 12:00π.μ. έως 18:00μ.μ.

Παρασκευή 3-03-2017 και ώρες 12:00π.μ. έως 18:00μ.μ.

Τι πρέπει να έχουν μαζί τους οι ωφελούμενοι.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος ΤΕΒΑ θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά ή με sms για το σημείο διανομής που θα προσέλθει ο καθένας.

Ο κάθε ωφελούμενος θα πρέπει να έχει μαζί του το βιβλιάριο κοινωνικής του ασφάλισης ή άλλο επίσημο έγγραφο, απ΄ όπου προκύπτει ο Α.Μ.Κ.Α του.

Όπως ορίζει το πρόγραμμα, σε περίπτωση που ο ωφελούμενος δεν δύναται να προσέλθει αυτοπροσώπως στο σημείο διανομής, τα προϊόντα δύναται να παραλαμβάνονται από τρίτο πρόσωπο που φέρει εξουσιοδότηση με βεβαίωση γνησίου υπογραφής ή συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο.

ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΟΓΚΟΥ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΜΕ  ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΕΣΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ.

Read more...

Επίσκεψη του νέου Αστυνομικού Διευθυντή Ημαθίας κ.Σιμούλη στον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Καλαϊτζίδη

Τον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Κώστα Καλαϊτζίδη επισκέφθηκε, στα πλαίσια εθιμοτυπικής του επισκέψεως  την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας κ. Σιμούλης Χρήστος. Ο κ. αντιπεριφερειάρχης ευχήθηκε το καλωσόρισες στον κ. Σιμούλη, εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι θα συνεχιστεί η άριστη συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας με την Ελληνική Αστυνομία. Στα πλαίσια της επισκέψεως ο κ. Καλαϊτζίδης δώρισε στον κ. Αστυνομικό Διευθυντή  βιβλίο με την ιστορία των Αιγών και την μακεδονική ασπίδα με την σάρισα.

Read more...

Συναντήσεις του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Κώστα Καλαϊτζίδη με στελέχη των υπουργείων για θέματα της Περιφερειακής Ενότητας

Στην Αθήνα βρέθηκε την προηγούμενη βδομάδα ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καλαϊτζίδης, όπου και συναντήθηκε, παρουσία του βουλευτή Ημαθίας κ. Γιώργου Ουρσουζίδη με την υφυπουργό Οικονομικών κα.Κατερίνα Παπανάτσιου, καθώς  και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στο Υπουργείο Οικονομικών τέθηκε το ζήτημα της παράτασης της παραχώρησης στην Π.Ε Ημαθίας , της έκτασης 42 στρεμμάτων στην περιοχή του κόμβου της Εγνατίας με τη Βέροια, καθώς και μια σειρά άλλων θεμάτων, που είχαν συμβασιοποιηθεί  από την προηγούμενη κυβέρνηση το 2014, αλλά δεν υλοποιήθηκαν, όπως η κατασκευή πεζογέφυρας στο φράγμα του Αλιάκμονα και η συντήρηση του υφιστάμενου οδοστρώματος της  γέφυρας, ο καθαρισμός του Λουδία, για τον οποίο υπάρχει προκαταρκτική μελέτη και ασφαλτόστρωση αγροτικής οδοποιίας σε περιοχές της Ημαθίας.

Ακολούθησε συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου τέθηκαν από την κ. αντιπεριφερειάρχη μια σειρά ζητημάτων, όπως η δίκαιη διευθέτηση  στην  καλλιεργητική διανομή των 12.000 στρεμμάτων στο έλος Κλειδίου, η προώθηση των σχεδίων βελτίωσης των νέων αγροτών και η άμεση καταβολή των αποζημιώσεων των βοοτρόφων της Ημαθίας που επλήγησαν από την οζώδη δερματίτιδα.

Επίσης ο κ. Καλαϊτζίδης ζήτησε  τα χρήματα που καταβάλλουν ως αποζημίωση υπερωριακής απασχόλησης οι ιδιώτες στους γεωπόνους της Π.Ε Ημαθίας, στα πλαίσια των προβλεπόμενων εξαγωγικών ελέγχων, να πηγαίνουν κατευθείαν στο ταμείο της Περιφερειακής Ενότητας, ώστε να αποδίδονται άμεσα στους δικαιούχους, επιλύοντας έτσι την  υφιστάμενη γραφειοκρατική κωλυσιεργία. 

Στα πλαίσια των συναντήσεων του  ο κ.αντιπεριφερειάρχης έκανε την εξής δήλωση: « Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον βουλευτή Ημαθίας κ. Γιώργο Ουρσουζίδη για την αμέριστη συμπαράσταση του στην επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος μας. Ευελπιστώ ότι η κυβέρνηση θα φροντίσει  άμεσα ώστε να βρεθούν λύσεις».

 

 

Read more...

Στο πλευρό των αγροτών, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα τους ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης

Στο πλευρό των αγροτών, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα τους, βρίσκεται διαχρονικά και πέραν των όποιων κυβερνήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καλαϊτζίδης. Στον χαιρετισμό του στην απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στη Βέροια από τον οικείο αγροτικό σύλλογο ,το πρωί της Δευτέρας 23ης Ιανουαρίου, με την συμπαράσταση των φορέων της περιοχής, ο κ. αντιπεριφερειάρχης, τόνισε ότι οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών οποίες πριονίζουν  το μοναδικό παραγωγικό κλαδί της ελληνικής οικονομίας, τον πρωτογενή τομέα, επισημαίνοντας ότι τα προβλήματα των αγροτών και όλων των μικρομεσαίων τάξεων δεν έχουν κομματική απόχρωση που είναι κακή  όταν είναι μπλε και καλή όταν είναι ροζ και αντιστρόφως. Ο κ. Καλαϊτζίδης έκανε αναφορά στην  φορολογική και ασφαλιστική λαίλαπα, στην αύξηση του καλλιεργητικού κόστους και στο τεράστιο πρόβλημα του ρωσικού εμπάργκου, που καταστρέφει την τοπική παραγωγή ροδακίνου.   Ακολουθεί η ομιλία του κ. αντιπεριφερειάρχη.

 

Συνάδελφοι αγρότες,

Φίλες και φίλοι,

Για μια ακόμη φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την παράνοια των ελληνικών κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων, οι οποίες πριονίζουν  το μοναδικό παραγωγικό κλαδί της ελληνικής οικονομίας, τον πρωτογενή τομέα.

Για μια ακόμη φορά η «Αλληλεγγύη» του Απόστολου Τζιτζικώστα και όλοι εμείς οι συνεργάτες του στεκόμαστε στο πλευρό  σας, υποστηρίζοντας το δίκαιο των αιτημάτων σας.

Τα προβλήματα των αγροτών και όλων των μικρομεσαίων τάξεων δεν έχουν κομματική απόχρωση που είναι κακή  όταν είναι μπλε και καλή όταν είναι ροζ και αντιστρόφως.

Στη σημερινή βέβαια συγκέντρωση λείπουν όλοι αυτοί που το 2014 και πριν σας χτυπούσαν την πλάτη. Σήμερα προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Γιατί πώς μπορείς να δικαιολογήσεις  την αύξηση του ΦΠΑ των γεωργικών εφοδίων από το 13 στο 24%, την άγρια καταλήστευση του ήδη πενιχρού αγροτικού εισοδήματος, με  παλαβούς φορολογικούς συντελεστές , προκαταβολές φόρου και  δυσθεώρητες ασφαλιστικές εισφορές.

Προσωπικά εγώ και οι συνεργάτες μου βρεθήκαμε  και θα βρισκόμαστε στο πλευρό σας, αδιαφορώντας για το ποια κυβέρνηση είναι στην εξουσία.

Στηρίζουμε λοιπόν και σήμερα τον δίκαιο αγώνα σας, όπως στηρίζουμε και τον αντίστοιχο αγώνα των εμπόρων, των επαγγελματιών που καταστρέφονται από την φορολογική και ασφαλιστική λαίλαπα, την ίδια ώρα που χιλιάδες υμέτεροι διορίζονται  από το  κράτος των Αθηνών.

Την ίδια ώρα που και αυτή η κυβέρνηση  ποιεί την νήσσαν , μη προτάσσοντας βέτο στις Βρυξέλλες για τις κυρώσεις προς την Ρωσία, με αποτέλεσμα να έχουμε χάσει ως περιοχή  τεράστιο εισόδημα από τις πωλήσεις  ροδάκινου.

Συμπολίτες και συμπολίτισσες,

Εύχομαι οι κινητοποιήσεις που ξεκινούν σήμερα από εδώ τη Βέροια, να έχουν σταθερό ενωτικό προσανατολισμό και να στοχεύσουν στο μαλακό υπογάστριο των κυβερνώντων.

Το οποίο δεν είναι ούτε η Κουλούρα, ούτε η Αλεξάνδρεια, ούτε η Νάουσα. Αλλά η Αθήνα.

Καλή δύναμη στον αγώνα.

 

Read more...

Ευχές του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη

Η γέννηση του Ιησού Χριστού ας  ζεστάνει  τις ψυχές μας με  ανέσπερο φως  αγάπης και αλληλεγγύης  για τον συνάνθρωπο μας. Καλά Χριστούγεννα και χρόνια πολλά, με ενότητα και ομόνοια  για τους απανταχού της γης  Έλληνες.

 

 

 

                                                                                                Κώστας Καλαϊτζίδης

                                                                                            Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας

 

Read more...

Δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη για τις νομοθετικές στρεβλώσεις στην καταβολή δεδουλευμένων στους υπαλλήλους των Αγροτικών Διευθύνσεων

Σε επικοινωνία με τον  συντοπίτη μας  γενικό διευθυντή  της Οικονομικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Τάκη Τσαγκαλίδη έλαβα την διαβεβαίωση ότι  η αποπληρωμή  των οφειλόμενων αμοιβών  στους ελεγκτές φυτοϋγειονομικού και ποιοτικού ελέγχου   των Διευθύνσεων Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής της Π.Ε Ημαθίας, αλλά και όλης της χώρας θα γίνει στις αρχές του 2017.

Δυστυχώς δεδουλευμένα ετών, που αφορούν υπερωριακές απασχολήσεις των ελεγκτών ακόμη και τα Σαββατοκύριακα, δεν αποδίδονται από την κεντρική διοίκηση, αν και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις  στις οποίες ασκούνται οι έλεγχοι εξαγωγής ή εισαγωγής νωπών προιόντων τα καταβάλλουν την ίδια μέρα μέχρι τελευταίας δεκάρας!

Προαπαιτούμενο διόρθωσης αυτής της στρέβλωσης είναι η αλλαγή της αγκυλωτικής νομοθεσίας.

Σε αυτό το επίπεδο καλώ τους ασκούντες νομοθετικό έργο στην Βουλή των Ελλήνων να αναλάβουν τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες για την κατάθεση σχεδίου νόμου.

Δεν είναι δυνατόν σε συνθήκες κρίσης που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία να μην επιλύεται ένα τέτοιο ζήτημα, με αποτέλεσμα δικαίως να απέχουν οι ελεγκτές από υπερωριακές εργασίες, πλήττοντας έτσι τον μοναδικό εναπομείναντα συναλλαγματικό «πνεύμονα» της πατρίδας μας. Τον πρωτογενή τομέα.

 

Κώστας Καλαϊτζίδης

 

 

Aντιπεριφερειάρχης Ημαθίας

Read more...
Subscribe to this RSS feed